15 Ocak 2008 Salı

Kandil Simidi (Mahlepli Çıtır Simit)

Pazar kahvaltı menüsünden son verceğim tarif kandil simidi. Aslında bazılarınız kendisini çatal olarak da bilirsiniz, ama bazen kıyafet değiştirip, sofralara tebdil-i kıyafet oturabiliyor. Memleket meseleleri için değil, mide meseleleri açısından :) Evdekiler tatlımsı-tuzlu tadıyla çıtır simide bayılıyorlar, tavsiye edilir.

Malzemeler:
 
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 adet kabartma tozu
- aldığı kadar un (yaklaşık 600 gr.)
- 2 adet yumurtanın akı
- 1 su bardağı kavrulmuş susam

Yapılışı: Yumurtanın akları ve susam haricindeki tüm malzemeler iyice karıştırılarak yoğurulur. Yumuşak, özlü hamurdan cevizden biraz iri parçalar koparılır. Bu parçaların herbirini masa üzerinde yuvarlayarak ince uzun şeritler haline getirilir. Daha sonra şeritler iki uçlarından birleştirilerek halkalar oluşturulur. Ayrı bir kapta iki yumurtanın akı iyice çırpılır, ayrı bir kaba da kavrulmuş susamlar konur. Her bir halka, önce yumurta akına, daha sonra susama bulanarak fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış, 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Dilerseniz dışarıda satılan çatal şekli verip, üzerine yumurtanın sarısını sürerek, çörek otu da serpebilirsiniz, seçim size kalmış. Afiyet olsun...

8 yorum:

lezzetlilerim dedi ki...

Merhabalar sizi yeni gördüm. Blogmanşetten geldim. Çıtır simitlerde kahvaltı sofranızda harika ellerinize sağlık. Banada beklerim
sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

cnm simit harika olmuş ellerine sağlık
sevgilerimle

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Simitler harika olmuş çıtır çıtır çayla ohhh afiyet olsun sizlere...

keskinli dedi ki...

selam
citir citir harika olmus ellerine sagliok sevgiler

Adsız dedi ki...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Gulos dedi ki...

Lülesume
çok lezzetli görünüyor.çıtır simitlerinden deneyeceğim inşallah.

Feyza Fidan dedi ki...

Limonlum bunlar harbi fırın simiti gibi olmuş...Nefiss..Bayılırım simide..Yanında peynir, zeytin bide tatlı çay olacak ama...Yada krem peynir sürecen şöylee bolca..Arasına kaşar koyup tost makinesine verdinmide hafifçene ayyyyyy süper olur...Çok seviyorum simiti çookk..
Ellerin dert görmesin canımcım..

Adsız dedi ki...

ay ay ne güzel ellerine saglik canim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...