25 Kasım 2013 Pazartesi

Sarımsaklı Kısır


Daha önce pek çok kere  kısır yapmışlığım ve tabii yemişliğim var, hatta çoğunlukla yaptığım önceki kısır tarifime buradan ulaşabilirsiniz. Sonra sevgili arkadaşım Özlem'in bebeğini görmeye gittiğimde yaptığı kısıra hayran kaldım, öncesinde hiç sarımsaklı kısır yememiştim. Eğer küçücük sarımsak dişlerinin bir kısıra ne katacağı hakkında bir fikir yürütemiyorsanız, çabucak yapıp denemenizi tavsiye ederim. Kaşık kaşık yenen lezzet patlamasını ancak böyle anlayabilirsiniz :) Özlem'ciğim sana da, bu yeni lezzeti kazandırıdğın için çok teşekkür ederim, minik Peyker çabucak, sağlıkla büyüsün inşallah :)

Malzemeler:

- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 demet taze soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 7-8 dal taze nane
- yarım demet maydanoz
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 kahve fincanı  zeytinyağı
- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- tuz, kırmızı pul biber, karabiber


Hazırlanışı: Köftelik bulgur, büyük yayvan bir kaba alınarak üzerine tercih ettiğiniz miktarda tuz serpilir. Sıcak su bulguru ıslatacak, ancak üzerini çok geçmeyecek şekilde üzerine dökülerek bulgur şişmeye bırakılır. (yaklaşık 40 dakika kadar) Ayrı bir tavada domates ve biber salçası zeytinyağında kavrulduktan sonra içerisine dövülmüş sarımsaklar da ilave edilerek bir-iki kere daha çevrilir ve ocağın altı kapatılır. Taze soğan, taze nane, maydanoz ve turşu  ince ince doğranarak bulgura eklenir. Son olarak salçalı karışım, ince doğranmış yeşillikler, baharatlar, limonsuyu ve nar ekşisi de bulgura eklenerek iyice harmanlanır. Biraz dinlenmiş olarak servis edilir.

3 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Bende hemen yapar yerim o zaman 😊

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

tam antep usulu olmus, bilirsiniz antepliler herşeye sarmısak ekler....bende ilk kısır yaptığımda deneyeceğim....güzel paylaşım...sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...