27 Mayıs 2014 Salı

Makarnalı Sebze Çorbası


Geçiş mevsimleri beni yoruyor, hem ruhumu, hem de bedenimi. Bu günleri çabucak atlatmak istiyorum, bitmek bilmedi bahar yorgunluğu yahu :) Tabii bahar yorgunluğumu atlatmak için her zamanki gibi önce dizilerime ve kitaplarıma el atıyorum, okuyup veya seyredip geride bıraktığım film ve kitapların çokluğuna bakarak söylüyorum ki çok yorulmuşum... Sonra bir de yemek var yorgunluğu savmak için, hem yapmak, hem yemek tabii :) Bugünkü tarif sadece bana değil hepimize iyi gelecek cinsten; çorba hem de sebze ve makarnalı... Tazecik, yeni yeni çıkan kabak ve biberlerden nasıl da lezzetli oluyor, anlatamam..

Malzemeler:

- 20 adet üç parçaya kırılmış spagetti makarna
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük boy kabak
- 1 adet küçük boy havuç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, karabiber

Yapılışı: Küçük bir sos tenceresinde makarnalar 2 su bardağı su ile haşlanır. ( Haşlandıktan sonra süzülür, ancak suyunu dökmeyin.) Havuç ve biberler jülyen (ince ince ve uzun olarak), soğan ise yemeklik (küp küp) doğranarak tencereye konulur. Sebzelerin üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlamaya bırakılır. Kabak da jülyen şeklinde doğranır, ancak çabuk pişeceğinden diğer sebzelerden daha geç tencereye alınır. Ayrı bir derince tencerede ve sıvıyağ  birlikte kavrulur. Unun kokusu çıkmaya başladığında salça ilave edilerek biraz daha kavrulur. Makarnanın haşlşandığı suyundan bir miktar alınarak salçalı sosa ilave edilerek sos bir miktar seyreltilir. Kaynamış ve pişmiş olan diğer tüm sebzeler de tencereye alınarak  tuz ve karabiber ilave edilir. Son olarak makarna eklenerek bir taşım kaynatılır ve ocağın altı kapatılır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...