27 Şubat 2015 Cuma

Kuru Domatesli Patlıcanlı Fırın Makarna


Bernardo Davet Sofraları Workshopu'nda yaptığımız ve sonrasında neredeyse parmaklarımızı bile yediğimiz fırın makarna tarifini paylaşmak istedim bugün. Sakın ola ki makarna işte deyip geçmeyin, gerçek bir lezzet küpü olduğunu belirteyim. Bernardo'nun Yemek Stilisti Ayşe Karatay'ın tarifi ile yaptığımız fırın makarnayı, sevdiğiniz malzemeleri katarak kendi dokunuşlarınızı bırakarak zenginleştirebilirsiniz. Nasıl yaparsanız yapın, ama mutlaka yapın :)



Malzemeler:

- 150 gr. deniz kabuğu makarna
- 1 adet küçük boy patlıcan
- 8 adet kuru domates
- 1 adet iri boy domates
- 200 ml. domates suyu
- 50 gr. taze kaşar peyniri
- 50 gr. parmesan peyniri
- yarım kuru soğan
- yarım havuç
- 2 diş sarımsak
- 100 ml. zeytinyağı
- tuz, karabiber, taze fesleğen ve kekik

Yapılışı: Makarnalar tuzlu su içerinde hafif diri kalacak şekilde haşlanarak suyu süzdürülür. Kuru domatesler 10-15 dakika sıcak suda bekletilerek yumuşaması sağlanır. Patlıcanlar 1cm. lik küpler halinde doğranır. Soğan ince olarak doğranarak, zeytinyağı ile birlikte büyükçe bir tavaya alınır. Soğanlar pembeleştiğinde ezilmiş sarımsaklar ve ince uzun (jülyen) kesilmiş havuçlar eklenerek sotelenir. 1-2 dakika sonra patlıcanlar, kuru domatesler, taze fesleğen ve kekik ilave edilerek patlıcanlar yumuşayana dek sotelenir. Ayrı bir sos tenceresinde 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte rendelenmiş domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine domates suyu da ilave edilerek 5 dakika sonra ocaktan alınır. Süzülmüş makarna, patlıcan ve domates sosları, baharatlar, rendelenmiş kaşar peyniri ve parmesan peynirinin yarısı nazikçe karıştırılarak yağlanmış bir fırın kabına alınır. Kalan peynirler de üzerine ilave edilerek önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika kadar pişirilir. Peynirler kızarıp güzel bir kabuk oluşturduğunda kabın üzeri alüminyum folyo ile örtülerek 10 dakika kadar fırın içerisinde bekletildikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...