17 Haziran 2016 Cuma

Gazpacho (Soğuk İspanyol Çorbası)


Ramazan'da en çok aranan çorba bizde, sulu yemek veya pilav-makarna ikilisi dönüşümlü olarak değişiyor, ama çorba hep baş rolde, sofranın olmazsa olmazı. Bir de soğuk çorbalar var tabii, tam anlamı ile serinletici, ferahlatıcı ve doyurucu. Gazpacho, yoğun olarak domates tadını hissettiğiniz tam bir İspanyol lezzeti. Pişmeden, tamamen çiğ malzemeden yapılıyor. Tamam bizim de nefis Ayran Aşı Çorbamız var kabul, ama bu lezzeti de deneyin, beğenirsiniz, inanıyorum :)

Malzemeler:

- 150 ml. domates suyu
- 2 adet domates
- 1 adet dolmalık yeşil biber
- 1 adet orta boy salatalık
- yarım orta boy soğan
- 4 dal taze soğan
- 3 dal kereviz sapı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 diş sarımsak
- tuz, karabiber, kuru fesleğen

Yapılışı: Çorba için gereken tüm malzeme rondodan geçirilerek püre haline getirilir. İstenilen kıvama göre su ilave edilerek karışım seyreltilir. Arzuya göre, üzerine mini kruton ve ince kıyılmış maydanoz serpiştirilerek servis edilir.

2 yorum:

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık

Fincan Teyze dedi ki...

çok değişik çook... ellerinize sağlık. Tarhana'dan sonra alışabilir miyiz ki?

Sevgiyle kal ;)

http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...