6 Haziran 2016 Pazartesi

Sebzeli Kuskus Makarna


İşte yine geldi 12 Ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, hoş geldi, bolluk bereket getirdi. Bu sene her zamankinden bile çabuk geldi gibi geliyor bana, sanki Ramazan Bayramı'nın üzerinden 3-4 ay ancak geçmiş gibi. Olsun zaman zaten geçiyor, istesen de istemesen de, o zaman hepimiz için en güzel, en verimli şekilde geçsin diye temenni ediyorum. 

Ramazan'ın gelmesiyle birlikte akşama ne pişirsem sorusu da hemen akabinde geliyor tabii ki. Bizim evdeki herkes orucun sonundaki vuslatın mimarı olarak anneden medet umuyor. Eve daha girer girmez "Ne yemek yapacaksın iftara?" sorusu beni karşılayan. Bu ilk gün için Sebzeli Kuskus iyi gider diyorum, yayına da hafif bir yemek ve mutlaka çorba, daha ne olsun değil mi? :)

Malzemeler:

- 2 su bardağı kuskus makarna
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet küçük boy kabak
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 diş sarımsak
- tuz

Yapılışı: Kabak ve havuç, temizlenip yıkanarak çok minik küpler halinde doğranır. Yayvan bir tencerede, hazırlanan bu sebze küpleri sıvı yağda 3-4 dakika kadar kavrulur. Sebzeler saldıkları suları çekmeye başladığında kuskus da ilave edilir. Kuskus kendi rengini kaybedip, hafif kahverengini almaya başladığında incecik doğranmış sarımsak eklenir. 1-2 kez daha yağda çevrildikten sonra tencereye sıcak su ilave edilerek kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirilir. Ocak kapatıldıktan sonra 10 dakika kadar daha demlenmeye bırakıldıktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...