1 Ağustos 2016 Pazartesi

Hasanpaşa Köftesi


Güzel bir tarifim var, eğer köfteyi ve patates püresini seviyorsanız tam size göre hem de. Oyuncaklı gibi görünse de yapımı da çok basit, kısa sürede de pişiyor, yani yapmamak için hiçbir sebep yok. Evde bizimkiler, paylaşmakta biraz zorlandı, çünkü herkes bir tane daha, bir tane daha diye diye tepsinin dibi göründü :) Yaparsanız bol bol yapın, sonra demedi demeyin :)


Malzemeler:

Köfte İçin:

- yarım kg. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- tuz, karabiber

Püre İçin:

- 2-3 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 50 gr. kaşar peyniri rendesi
- tuz

Salçalı Su İçin:

- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su

Yapılışı: Patatesler soyulup haşlanır. Çatalla ezilip püre haline getirilir. İçerisine tereyağı, kaşar peyniri ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Köfte için gereken tüm malzeme karıştırılarak yoğrulur. Yoğrulan köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alınarak ortası çanak şeklinde köfteler hazırlanır. Köfteler yağlanmış fırın tepsisine dizilerek 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirilir. Sürenin sonunda tepsi fırından çıkarılarak, çukurlara 2 tatlı kaşığı püre konulur. 1 yemek kaşığı salça suda suda açılarak köftelerin üzerine kaşık kaşık dökülür. Tepsi tekrar fırına sürülerek 5-6 dakika daha pişirilir ve servis edilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık nefis görüntüsü var.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...