19 Ağustos 2016 Cuma

Peynirli Tortilla (İspanyol Omleti)


Kahvaltı için bunu mutlaka deneyin diyeceğim bir tarifim var. Geleneksel İspanyol kahvaltısının vazgeçilmezi Peynirli Tortilla. Omleti zaten pek seviyoruz da, içerisine bir de patates girince lezzetine diyecek olmuyor. Cook ile pişirdiğimiz İspanyol Lezzetleri Workshopu'ndan kalan bir hatıra, pek tatlı bir hatıra :)

Malzemeler: 

- 1 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 150 ml. krema
- 100 gr. köy peyniri
- 1 çay bardağı toz parmesan peyniri
- 4 adet yumurta
- 3 dal taze soğan
- 2 dal maydanoz
- tuz, karabiber :)

Malzemeler: Patates rendelenerek zeytinyağı ile tavada sotelenir. 150 ml. krema ve 4 yumurta birlikte çırpılır. Köy peyniri rendelenir, maydanoz ve taze soğanlar ince ince doğranır. Tüm malzemeler tavaya alınarak patateslerle iyice kaynaşması için biraz karıştırıldıktan sonra, tavanın üzeri kapatılarak 7-8 dakika pişirilir. Gerekirse ters-yüz edilir. Sıcak sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...