23 Şubat 2013 Cumartesi

Kayısılı&Tarçınlı Kuzu Yahni


Günaydııınnn, kapalı ama bence güzel olacak bir Cumartesi gününden herkese merhaba :) Bazı yemekler vardır hani, adından tutun da, yaparken kullandığımız malzemeden, tadına, görüntüsüne kadar bir asalet, bir ağırlık vardır. Misafirlerimize yaparak onlara verdiğimiz önemi, gösterdiğimiz hürmeti kanıtlarız, işte kayısılı&tarçınlı kuzu yahni de böyle yemeklerden.
 
Malzemeler: (2 kişilik)
 
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 200 gr kuşbaşı kuzu eti
- 1 ufak çubuk tarçın
- ¼ çay kaşığı toz kişniş
- ¼ çay kaşığı toz kimyon
- ¼ çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 su bardağı su
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 5 adet kuru kayısı (küp küp  doğranmış)
- 5 adet kuru erik (küp küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı un
- tuz, karabiber
 
Yapılışı: Tüm baharatlar ve kuşbaşı kuzu eti bir kasede karıştırılır, en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletilerek marine edilir. Kuru kayısı ve erikler küp küp doğranır. Sıvı yağ ve etler tencereye alınarak, etlerin rengi dönene kadar kavrulur. Sonrasında yemeklik doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulmaya devam edilir. Sarımsak, rendelenmiş zencefil, kuru kayısı ve erikler eklenerek sotelemeye devam edilir. Tüm malzeme kaynaştığında un ve tarçın da katılarak karıştırılır. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su konularak, 1-1,5 saat kadar kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişirilir. Arada kontrol ederek eğer etler suyunu çekmişse sıcak su ilave edilir. Etler iyice yumuşadığında ocağın altı kapatılarak sıcak olarak servis edilir.
 

2 yorum:

aslı dedi ki...

Tatli meyveyle eti hic denemedim. Meyve sekeriyle bir karamelizasyon mu oluyor? Eminim guzeldir. Bir firsatta deneyecegim. Sevgiler.

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Aslı, karamelizasyondan ziyade, damak tadı kişiden kişiye değişse de kuru meyvelerin hafif tatlımsı tadı ile etin lezzeti daha da belirginleşiyor, denemekte fayda var derim ben :) Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...