27 Eylül 2013 Cuma

Tarçınlı Hibiskus Şerbeti


Hibiskus ile ilk tanışmamız Mısır'da olmuştu. Karkadeh adını verdikleri ve rahatlıkla Mısır'lıların milli içeceği diyebileceğim hibuscus çayının hazırlanışını burada anlatmıştım. Bu kez Maksut Aşkar'ın stüdyosuna davetliyken bizlere ikram ettiği şekilde tarifini verimek istiyorum. Bu şeklini de hepimiz severek içmiştik, bunu da hemen belirteyim :)

Malzemeler:

- 6 adet çubuk tarçın
- 100 gr. hibiskus
- 1 avuç kakule
- 1 litre su (5 su bardağı)
- 600 gr. toz şeker
 
Yapılışı: Orta boy bir tencereye su ve şeker alınarak ocağın altı açılır. Şeker su içerisinde eriyince, geride kalan tüm malzemeler de eklenerek şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır. (Şerbet kıvamına geldiğini, karıştırdığınız kaşığın arka kısmına parmağınızı sürerek anlayabilirsiniz. Karışım kaşıktan su gibi akıp gitmiyorsa kıvamı olmuş demektir.) Karışım şerbet kıvamına geldiğinde ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuduğunda bir süzgeç yardımı ile süzülerek bir şişeye aktarılır. Karışım koyu kıvamlı olduğu için, istenilen oranda su ile karıştırılarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...