27 Nisan 2018 Cuma

Çekme Helva (Çerkez Helvası)


Havalar ısındığı zaman bir neşe, bir pozitiflik geliyor insana. Bu sene çok da soğuk geçmedi kış ayları ama, yine de özlemişim yeşili, güneşi, kuş cıvıltılarını. Bana da şöyle bir his geliyor; durmadan mutfakta uğraşmak istiyorum. :) Çay yanına yaptığım, çok basit, pek lezzetli Çekme Helva da böyle zamanlardan işte. Saray Helvası, Çerkez Helvası da denilen bu helva ile tatlı krizine kesinlikle çözüm bulacaksınız..

Malzemeler:

- 125 gr. tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz az pudra şekeri
- 1 paket şekerli vanilin

Yapılışı: Tereyağı bir tavaya alınarak eritilir. İçerisine 2 su bardağı un azar azar eklenerek, çok rengi değişmeden kavrulur. Bütün un kavrulduğunda ocaktan alınarak pudra şekeri ve vanilin ilave edilerek eze ez yedirilir. Küçük bir tepsiye alınarak bir bardağın dip kısmı ile bastırarak iyice sıkıştırılır. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...